perjantai 27. lokakuuta 2017

Säsongin kesässä

Sesonkiajatteluun perustuvan pop up -ravintola Säsongin vuoden viimeinen kattaus Höst on jo ihan nurkan takana ja muutamia paikkoja näyttäisi olevan vielä lunastettavissa täältä. Paikka, johon ravintola avataan ei koskaan ole sama ja kokit, Thomas Hudson sekä Markus Fogelholm, tuntuvat haluavan viedä vieraat aina vähän erikoisempiin ja yllättäviinkin miljöisiin - tietyllä tapaa myös mukavuusalueen ulkopuolelle. Me J:n kanssa esimerkiksi löysimme itsemme Säsongin kesästä kaukana Lauttasaaren merellisestä maisemasta - nimittäin Pirkkolan Urbansaunasta. Eipä ollut tullut aiemmin käytyä...!
 
  
Koska Säsongin konsepti on niin mielenkiintoinen ja hauskakin, halusin kovasti pitää kesän ravintolasta ja nauttia sateisesta elokuunillastamme tuntemattomassa lähiössä. Jokin kuitenkin pökki pahasti: en tiedä oliko se mielikuvitukseton miljöö, tavallisen tuntuinen ruoka vai seura (no, tämä viimeinen se ei ainakaan ollut!) - en vain saanut kiinni hyvästä fiiliksestä. 

Lisäksi kohdallamme oli käynyt jokin kämmi varausjärjestelmän kanssa ja ilmoittamamme erityisruokavaliotiedot eivät olleet saavuttaneet henkilökuntaa. Tämä asetti kokeille rajallisten raaka-aineiden puitteissa vähän extrapaineita, mutta kiitimme vielä erikseen, miten kivuttomasti homma hoitui. Vain yhdellä tarjoilijoista tuntui olevan asian kanssa jotain närää ja valitettavasti tämä tuli myös meidän tietoomme. Lyhyen juttutuokion jälkeen huuhdoimme harmimme kuolauksella viiniä ja jatkoimme kuitenkin iltaa ihan hyvissä väleissä. Viinistä puheen ollen: se oli Sommarissa kohdillaan. Annoksille paritettu paketti ei olisi voinut olla osuvampi ja hintakin (45 €) enemmän kuin kohtuullinen. Plussa myös mahdollisuudesta ottaa vain puolikas viinipaketti!  

0 kommenttia:

Lähetä kommentti