lauantai 4. maaliskuuta 2017

Shelter & Rusty - suojassa & ruosteisessa

eli Shelterissä & Rustyssa! Vaikka ensin mainitun ruoka ei vakuuttanut, jälkimmäisen cocktailit siivittivät tyttöjen illan sellaisiin sfääreihin, että tiputetuksi tuli kaikki kivet työnhausta ehkäisyyn ja seuraavana aamuna sydän tuntui höyhenenkevyeltä. Sen sijaan pää painoi 10 kiloa enemmän. Miksiköhän..?

Olin kyllä törmännyt Shelteristä kirjoitettuihin juttuihin sielä täälä, mutta jos joku olisi minulta kysynyt, mitä ihmiset ovat olleet viime kesän lopulla avatusta ravintolasta mieltä, en olisi osannut vastata. Sen verran tiesin, että ravintolan taustalla häärivät Suomen Top Chef Teemu Laurell ja Ragusta tuttu Antti Asujamaa, mutta tästä huolimatta en ollut luonut itselleni kummempia ennakko-odotuksia. Astuin siis avoimin mielin sisään steampunk'ahtavaan miljööseen Kanavanrannan punatiilimakasiinissa ja ensimmäinen ajatukseni oli, että sisustus sopi ympäristöönsä. Hämärä sali henki teollisuutta, jota sen seinät ovat historiassaan nähneet.

Koska illan deittini ei ollut vielä saapunut, päätin ottaa lasillisen viiniä: seuraksi ja tiukan tammikuun loppumisen kunniaksi. Listalta ei kuitenkaan löytynyt Rieslingiä laseittain eikä sillä hetkellä mikään muukaan houkutellut. Myös alkoholittomien juomien lista oli sen verran olematon, että päädyin odottamaan ystävääni kuivin suin.

Seuralaiseni saavuttua söimme kolme ruokalajia ja kahvit ennen siirtymistämme yläkertaan. Jokainen annos kyllä oli edeltäjäänsä parempi, mutta siitä huolimatta lautaselliset eivät tuntuneet pääsevän vauhtiin. Maut olivat perushyviä ja saman raaka-aineen eri tekstuurien yhdistely piristi annoksia kivasti, mutta kooltaan ne olivat sen verran nafteja, että täyteen emme tulleet sillä tavalla, kuin ravintolassa toivoo. Tiedäthän: että housut vähän kinnaavat ja olet sen verran lähellä ähkyä, ettet mielellään enää söisi mitään lisää. No, niin ei käyny Shelterissä. Melkein olisin jälkkärin jälkeen tarvinnut koko setin uudelleen.
Maksettuamme kipusimme portaat ylös jälkiruoan jälkiruoille ja onnistuimme nappaamaan baarin parhaat paikat nojatuoleista sähkötakan edustalta. Yhdeksän aikoihin salissa oli vielä väljää, mutta puolilta öin lähtöä tehdessämme, oli jokainen tuoli jo käytössä. Torstaista lauantaihin Rustyn ovet ovat avoinna aina aamuneljään saakka, tiistai-keskiviikko klo 00 asti.

Rusty kuuluu samaan cokctail-klaaniin Liberty & Deathin, Trillby & Chadwickin, Books & Antiquesin ja 100 Dogsin kanssa. Taustalla vaikuttaa helsinkiläisten baari-alan ammattilaisten yhteenliittymä, Son of Punch. Tilaa Rustyssa on melkein yhtä paljoin, kuin kaikissa muissa Son of Punchin baareissa yhteensä, mutta vaikka se on klaanin ensimmäinen selvästi useamman asiakaspaikan ratkaisu, palvelun henkilökohtaisuus ei ole hävinnyt minnekään - lasillisten herkullisuudesta puhumattakaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti