sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Perusrasva on kaiken perusta

Jokainen atoopikko tietää, että tehokkaan ihonhoidon avainsana on hyvä perusrasva. Yllättäen löysin sellaisen blogiyhteistyössä minulle lähetetystä paketista. Sen lisäksi, että TOPIC Body Cream helpotti käsitaipeideni kutinaa, voide imeytyi niin nopeasti, että kerrankin ovenkahvat säästyivät rasvatahmalta. Tuoksu siinä tosin oli hieman kliininen, mutta kai se on hellävaraisuuden edellytys.
Clineral by AHAVA:n tuotepaketti saapui minulle testiin yhtä aikaa syksyn kosteuden ja kylmenevien iltojen kanssa -  juuri, kun ihonikin alkoi reagoimaan kesän loppumiseen. Paketin sisältö ei siis olisi voinut tulla enempää tarpeeseen! Olen aina suhtautunut myönteisesti Kuolleen meren terveysvaikutuksiin pohjautuvaan kosmetiikkaan ja todennut sen toimivan: mm. käsien ja kynsien hoidossa olen jo pitkään käyttänyt Premierin tuotteita. Myös Clineral on nimenomaan Kuolleen meren mineraaleihin ja kasviuutteisiin perustuva ihonhoitotuotebrändi. Se on suunnattu erityisesti kroonisiin ihosairauksiin (kuten atooppinen ekseema!) liittyvien oireiden lievittämiseen. Tuotteet eivät sisällä synteettisia hajusteita, parabeeneja, SLS/SLES saippua-aineita tai mineraaliöljyjä. Mistään kaikkia aisteja hivelevästä Lushista ei siis todellakaan ole kyse, vaan Clineral on ensisijaisesti allergikkojen tuotemerkki. Jo mainitsemani TOPIC Body Creamin lisäksi Clineral by AHAVA-sarjaan kuuluu mm.:

Clineral by AHAVA, TOPIC Shower & Bath Oil // Tuotteen erittäin juokseva koostumus ei ollut paras mahdollinen muoto suihkusaippuaksi, enkä siksi jaksanut käyttää sitä kauaakaan, mutta voisin kuvitella öljyn toimivan hyvin esim. atooppisesta ihottumasta kärsivän vauvan/taaperon kylpyveteen sekoitettuna. Oman ihoni kuntoon tuote ei suoraan tuntunut vaikuttavan, mutta ei se myöskään aiheuttanut allergista reaktiota tai edes ihon pintakuivumista kuten monet muut pesunesteet saattavat tehdä - esim. Eucerin pH45 Washlotion ei sovi minulle alkuunkaan!

Clineral by AHAVA, SKINPRO Gentle Cleansing Gel // Teini-iän ensimmäisten finnien puhjetessa erehdyin ostamaan sekaiholle tarkoitettua puhdistusgeeliä ja sain ihoni sillä huonoon kuntoon pitkäksi aikaa. Sen koommin en ole uskaltanut koskea "geeliin" viittaaviin tuotteisiin, vaikka ne olisivat olleetkin herkälle iholle suunnattuja. Tätä tuotekokeilua varten tein siis poikkeuksen ja yllätyin, miten hyvin kaikki meni. Puhdistusgeeli ei jättänyt ihoa yhtään pintakuivaksi, vaan pehmeän ja ravitun tuntuiseksi. Silmämeikkiä sillä ei kuitenkaan saanut siististi pois.

Clineral by AHAVA, SKINPRO Calming Facial Moisturizer // Kokeilin tuotetta ensin meikin alle, mutta siihen se ei sopinut, vaan sai Lumenen Nude Percfection Fluid Foundation -meikkivoiteeni "rullaantumaan" poskille ja kaulaan. Yövoiteena se kuitenkin toimi - todella toimi: iho ei kiristänyt yhtään ja oli kosteutetun tuntuinen vielä aamullakin. Taidan marssia Sokokselle ostamaan lisää tätä! Sieltä sarjan tuotteita nimittäin ainakin saa. Tai voisin myös kirjoittaa pukille..

0 kommenttia:

Lähetä kommentti