sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Vuodenvaihde - alkuja ja loppuja

Huh ja wow, mennyt vuosi 2017 oli kyllä heittämällä tähän astisen elämäni paras. Siksi sen viimeiseen päivään on hyvä lopettaa myös tämä blogi - ainakin tässä muodossa, kuin se on viimeiset pari vuotta toiminut.

Nykyinen Viivin vauhdissa alkoi hyvää ruokaa kohtaan kasvaneesta rakkaudestani, jota halusin jakaa reseptien ja ravintolavinkkien muodossa. En missään vaiheessa unelmoinut bloggarin urasta - lähinnä kirjoittelin ruoan ympärillä ihan omasta intohimostani. Nyt tuo intohimo on kuitenkin hiipunut. Kuluneen vuoden aikana ruoasta saamaani nautintoa tärkeämmäksi on noussut oma hyvinvointini. Kesällä, ennen häitämme, pidimme J:n kanssa oman kuukauden mittaisen vegaanihaasteemme ja allekirjoittaneen kohdalla se teki ihmeitä sekä keholle että mielelle. Itse olenkin sen jälkeen pitänyt enemmän ja vähemmän kasvispainotteisemmasta ruokavaliosta kiinni ja lihan lisäksi karsinut syömisestäni myös turhia maitotuotteita. Rakkauteni ruokaan onkin muuttunut kiinnostukseksi ravintoon ja se vaikutuksiin sekä itseeni että ympäristöön. Tietynlainen polttoaine-ajattelu ruokaa kohtaan on saanut otettaan myös minusta ja olen huomannut, että kasvispainotteinen ruokavalio on tehnyt olostani energisemmän ja ennen kaikkea paljon kevyemmän - fyysisesti ja henkisesti. Niin sanotusta henkisestä keveydestä kerron varmasti vielä myöhemmin lisää täällä blogin puolella, mutta sen verran sanon, että kaikki liittyy katsomisenarvoiseen Cowspiracy-dokumenttiin.

Eli kyllä - jatkoa Viivin vauhdille seurannee, mutta blogin linja tulee muuttumaan asiapitoisemmaksi ja kirjoitustahti harvemmaksi. En suostu enää tuntemaan huonoa omaatuntoa siitä, etten kuukausiin julkaise mitään, vaan haluan avata sanaisen arkkuni silloin, kun siltä tuntuu ja jakaa mielipiteeni, kun koen sen tärkeäksi. Viimeisen vuoden aikana J on myös opettanut minua nauttimaan enemmän yksityisyydestäni ja tehnyt Viivistä aiempaa henkilökohtaisemman persoonan, minkä vuoksi bloggaaminen arjestamme tai seikkailuistamme maailmalla ei vain enää tunnu antoisalta. Ja silloin, kun jonkin tekeminen ei enää tunnu hyvältä, se pitää lopettaa. Katsotaan siis, mitä uusi vuosi tuo tullessaan, mutta vuoden 2017 päätän näihin kuviin ja tunnelmiin. Samalla päätän myös blogin tällaisenaan ja jään itsekin mielenkiinnolla odottamaan, mitä keksin sillä tehdä tulevana vuonna. Tältä erää hyvää uutta vuotta 2018!

Vuoden 2017 parhaat:


Vuoden 2017 parhaat: vakityö
Vuoden 2017 parhaat: Levi ja laskettelu
Vuoden 2017 parhaat: polttarit ja ystävät
Vuoden 2017 parhaat: terve itserakkaus
© Jirina
Vuoden 2017 parhaat: naimisiinmeno ja häät
© Jaakko Sorvisto
Vuoden 2017 parhaat: häämatka
Vuoden 2017 parhaat: Levi ja kelkkailu

0 kommenttia:

Lähetä kommentti