sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

1-2-3 Puhtaita makuja -brunssi

Söin tänään elämäni parhaimman brunssin. Teurastamon Kellohallin keittiössä häärivät Kaskiksen ja Goton pojat apunaan Köökin tytöt. Ei tällä tiimillä olisi voinutkaan epäonnistua. Kävi kuitenkin niin, että myös allekirjoittaneen kaikki odotukset tuli ylitettyä kerta haarukallisella.

Kesää piristävä Puhtaita makuja -tapahtuma saattoi yhteen Glorian Ruoka & Viini -lehden Suomen paras ravintola -yleisöäänestyksen  parhaimmiston. Viikonlopun aikana tarjoiltiin ravintoloiden yhteismenu kahden illallisen, yhden lounaan ja brunssin muodossa. Ja siis mistään mättöbuffastahan ei todellakaan ollut kyse, vaikka aika antaumuksella seisovasta pöydästä tulikin nautittua. Kaikki ruokalajit olivat kokeneet taidokkaan tuunauksen, mutta samalla säilyttäneet oman puhtaan makunsa. Tällä brunssilla mitään ei oltu kaadettu tarjolle suoraan paketista. Hintaa hitaalle sunnuntaiaterialle muodostui 45 euroa. Joku saattaisi pitää sitä suolaisena, mutta itse tulin siihen tulokseen, että fine diningin santsaaminen buffetista on rahallisen panostuksen arvoista. ;]
Hendrick's gin mehujää
Tunnelma sekä salissa, että ulkona terassilla oli lämmin. Aurinkoa kiilaavat pilvetkään eivät saaneet ihmisten hymyjä hyytymään. Lasien hilpeä kilinä ja puheen taukoamaton sorina tekivät omankin mielen kevyen kesäiseksi. Olin kyllä aikaisemmin käynyt Teurastamon alueella, mutta en ollut piipahtanut Kellohalliin. Kuplivan äärellä olin iloisen hämmentynyt siitä, että Helsingistä löytyy niin mahtava tila myös muiden käyttöön.

Lopputulos sunnuntaista: kyllä hyvä ruoka vain voikin olla hyvää.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti