maanantai 17. elokuuta 2015

Kihlajaisillallinen Ragussa

Kihlajaiset ovat musta itsessään vähän aikansa elänyt perinne. Päätimme kuitenkin kutsua sillä nimellä meidän ja vanhempiemme kokoontumista Raguun lauantaina. Halusimme koko porukan voimin juhlistaa J:n ja mun sormusten vaihtoa ja viettää samalla mukava ilta yhdessä ennen mun lähtöäni itärajan taa. Ragu valikoitui paikaksi Taste of Helsingissä testatun ylikypsän karitsanniskan perusteella. Annokseen kesäkuussa nauttineet mieshenkilöt tietysti moittivat, että tällä kertaa kyseistä herkkua oli ihan liian vähä tarjolla. Muuten Ludari-yllätysmenu oli monipuolinen ja täyttävä kokonaisuus. Valittavana oli 3-5 ruokalajia viinipaketteineen ja päädyimme koko pöytäseurue kultaiselle keskitielle eli 4 annokseen.
Ilta soljui niin tiiviisti keskustellen eteenpäin, että yllätysmenu jäi meille vähän mysteeriksi illallisen jälkeenkin. Leipälaatikon tahnat olivat soosimies J:lle kuitenkin iloinen yllätys. Alkuruoan makumaailmasta muistan vuohenjuustoisen härkätartarin, punajuuren ja raikkaan rakuunan. Purkista tarjoiltu sienikeitto taas oli savuisen kermainen. Mehevä pääruokakaritsa olisi ehkä kaivannut kaverikseen jotain lehtikaalia tuhdimpaa. Väliruokapurkki oli hyvä, mutta yllättävän makea juuri ennen jälkiruokaa. Viimeisen lautasellisen mauista päällimmäiseksi mieleen jäi kesä: vahva pistaasi ja mansikka monessa muodossa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti