Ensimmäisen yön olimme viiden tähden majoituksessa J:n sedän ja tämän vaimon luona Hässelbyssa, parinkymmenen km päässä Tukholman keskustasta. Sielä meitä pidetään aina, kuin kuninkaallisia: pöytä notkuu herkkuja ja illallista syödään pitkän kaavan mukaan. Nappasin head chefiltä tulijaisiksi alla olevan marjajuustokakun ohjeen ja ajattelin jakaa sen myös täälä. En pidä perinteisen amerikkalaisen juustokakun vahvasta sitruunaisuudesta, mutta tässä reseptissä sitä oli käytetty juuri sopivasti.
Kiitos vielä Maire ja Mikko kaikesta kestitsemisestä ja vierashuoneesta!
Marjajuustokakku
(ohje käännetty ruotsalaisesta alkuperäisteoksesta)
Pohja:
200 g Digestivekeksejä
150 g voita
2 rk sokeria
1 tl kanelia
Täyte:
3 munaa
500 g Philadelphiajuustoa
4 rkl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1/2 tl vaniljasokeria
Päälle:
1 prk creme fraichea
1 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 dl marjoja
lasillinen mustaviinimarjahilloa
Murskaa keksit morttelissa tai käytä ne monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan yhdessä sokerin ja kanelin kanssa. Kaada seos piirakkavuokaan ja painele kakkupohjaksi. Aseta vuoka hetkeksi kylmään, jotta pohja jähmettyy.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa munat. Sekoita keskenään juusto, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Yhdistä vatkattuihin muniin. Kaada seos kakkupohjan päälle. Paista 35 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä.
Sekoita keskenän creme fraiche, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä seos jäähtyneen kakun päälle. Varmista, että kakku on kunnolla jäähtynyt, ettei creme fraiche sula. Paista kakkua vielä 5 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä. Kun kakku on kokonaan jäähtynyt, koristele se marjoilla ja levitä päälle juoksevaa hilloa.
Tarjoile kylmänä.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti