sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Taste of Helsinki 2016 -raportti

Kesän parhaat festarit järjestettiin jälleen Kansalaistorilla ja Suomi tarjosi pitkäksi viikolopuksi perinteisen juhannussäänsä. Keli oli tällainen Taste of Helsingin viimeisenä päivänä myös kolme vuotta sitten. Silloin vuoden 2016 ravintoloista paikalla olivat muistaakseni Ask, Muru ja Bistro O mat. Ilma ei ole kuitenkaan koskaan onnistunut tappamaan tapahtuman henkeä: tiskien takana jaksetaan hymyillä ja vierailijat nauttivat märästä ja kylmästä huolimatta. Atrian markkinointiväki ei olisi voinut aikoinaan olla enempää oikeassa: hyvä ruoka saa paremmalle mielelle.  
Vannoutuneena ToH-kävijänä olen vuosien varrella maistellut annoksen, jos toisenkin, mutta henkilökohtaisesta ennätyksestäni en ole pitänyt kirjaa. Saattoi hyvin olla, että söin sen viime vuonna Amexin teltassa paistatellessani. Tänä vuonna saldo jäi kuitenkin valitettavan laihaksi ja seurasimme lähinnä tapahtumasta jo bloggaamaan ehtineiden suosituksia. Jostain syystä tälle seafood loverille ei tänään maistunut tarjolla olleet mustekalat tai jättikatkatkaravut. Myös Bistro O matin ginigraavattu lohi ja Tocan kirjolohi jäivät testaamatta. Mitään en myönnä, mutta epäillä saa, että eilisellä vinkuttelulla olisi osansa aamun ruokahaluttomuuteen. 
Sunnuntai ei todellakaan ole paras ToH-päivä, mutta tänä vuonna se oli ainoa, joka sopi vanhemmilleni. Koska viini ei maistu työaamun häämöttäessä yhtä hyvältä, kuin viikonlopun alussa, emme päässeet ihan 100 % nauttimaan niiden ruualle tarjoamasta makuparista. Lasi kuplivaa on kuitenkin aina sallittua ja sellaisilla me päätimme oman ToH-päviämme aloittaa - töitä tai ei. 

Kotiin päästyämme haastattelin J:tä ja sain puserrettua ulos tämän vuotisen top kolmosen sisältäen yhden jälkiruoan. Haukiburgeri kahmi korkeimmat pisteet myös allekirjoittaneiden festarikävijöiden keskuudesta, mutta kuulemma Ravintola Grönin liha-annos tuli J:llä kovana kakkosena. Mulla mieleen painui parhaiten Sinnen jäkiruoka, jossa raparperi oli juuri sopivasti kirpeää ja paahdettu valkosuklaa rapisi kivasti hampaissa. André Clouetin rose kompassi makuja yllättävän virtaviivaisesti. 

J:n top 3: 

1. Bistro O mat: Haukiburger
2. Grön: LIHA-Grillattua ja karamellisoitua kesäsipulia, suolattua porsasta,
vehnää ja savustettua luuydinkastiketta
3. Grön: VILLI-Kuusenkerkkäetikalla maustettua jäädykettä,
kuusenkerkkäkinuskia ja ruista

Viivin top 3:

1. Bistro o mat: Haukiburgeri

2. Sinne: Paahdettua lohta, avokadokreemiä ja retiisiä
3. Sinne: Haudutettua raparperia, paahdettua valkosuklaata ja jogurttimoussea

Taste of Helsinki on ollut kesän kohokohtani jo monta vuotta, minkä vuoksi jään nyt huolestuneena odottamaan uutisia tapahtuman kohtalosta: Helsingin kaupunki nimittäin on ilmoittanut tarvitsevansa Kansalaistorin jatkossa omaan käyttöönsä ja tapahtuman on keksittävä uusi paikka - jatko riippuu täysin sellaisen löytymisestä. Ei siis auta kuin pitää sormet ristissä! 

t. ähky-Viivi

0 kommenttia:

Lähetä kommentti