maanantai 11. heinäkuuta 2016

Põhjaka - Porsche Paraden kohokohta

Kaikilla on se jokin, mistä kesä on tehty.
Meidän perheessämme se on autoilu - vielä tarkemmin Porscheilu. Pohjoisessa ajokausi matalalle ja takavetoiselle klassikkomerkille on valitettavan lyhyn, mistä johtuen yritämme kesäkuukausien aikana ulkoiluttaa Possujamme mahdollisimman monipuolisesti. Suomen Porsche Clubin vuosittain järjestämä Parade on monen perheen pienimmänkin loman kohokohta. Hienot autot, kivat ihmiset, + 200 km päivätaipaleet ja vierailukohteet, joihin ei itsekseen löytäisi koskaan, takaavat joka kerta hauskan reissun. Tällä kertaa 24 auton letka suuntasi Viroon ja päristeli ristiin rastiin Eestin maakuntia.

Oma Paraden kohokohtani oli lauantaille valikoitunut lounaspaikka Paiden liepeillä. Ravintola Pohjaka vanhassa kartanossa oli lumoavan yhdistelmä historian lehtien havinaa ja modernia muotoilua. Sisutus oli mietitty ja idyllinen - viiniköynnösten valtaamasta terassirakennuksesta puhumattakaan!
Ruoka oli rehtiä, maukasta ja tuotettu lähellä. Ohjenuorana keittiössä tuntui olevan: kun raaka aineet ovat hyvät, perusmausteet riittävät. Salaattia rytmitti makeahko vinaigrette ja itsetehdyt krutongit. Suolan ja pippurin lisäksi oman vivahteensa possulle antoi paksu rasvakerros - siitä päätellen lautasella ei köllötellyt mikään teollisen massatuotannon tekele vaan rakkaudella ruokittu naapurin-Putte. Karttureiden kaljoitellessa, kuskit ryystivät minttuisen sitruksista raparperimehua, jota allekirjoittanut osti pullon kotiin asti. Myytävänä oli myös muita omatekoisia herkkuja sekä lähialueen käsityöläisoluita ja -siidereitä.
Green salad with cheese
Pork sirloin
t. vauhti-Viivi

2 kommenttia:

 1. Herkullisen näköistä ruokaa.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi - herkullista se olikin!

   Käynpä osallistumassa! ;]

   Poista