lauantai 25. huhtikuuta 2015

Juuressa tiedetään miltä Suomi maistuu

Turusta Laruun muuttoni jälkeen oon etsiskellyt itselleni kantapaikkaa - eräänlaista Helsingin Kaskista. Nyt luulen vihdoin löytäneeni sellaisen. Juuressa on kaikki ainekset kohdillaan sekä ruuassa ja juomassa, että miljöössä ja palvelussa: raaka-aineet tulevat läheltä; maut ovat puhtaita; salissa on rento tunnelma ja ammattitaitoinen henkilökunta saa asiakkaat viihtymään - tai meistä äitin ja isän kanssa ainakin tuntui kuin olisimme syöneet omassa olohuoneessa.
Martinien äärellä päädyimme valitsemaan keittiön kuuden sapaksen eli suomalaisen tapaksen lajitelman, joka kustansi 13 €/hlö. Päätimme katsoa alkupalat ensin ja tilata mahdolliset pääruuat vasta vähän myöhemmin, sillä Itamaen sushibuffa oli ollut aiottua raskaampi lounas. 
Keittiön tervehdys
Maakellarin taimenta, piparjuurta ja kaalia
Kehrättyä tuorejuustoa kyytönmaidosta, tilliä ja porkkanaa
Kylmäsavuhaukea "soppa"
Herkkusienimuffinssi, keltuaista ja kuttugoudaa
Mustalla lautasella Hämeenkosken kyyttöä, puolukkaa ja "ruskea kastike"
Suolalihaa hevosesta ja juttuja sipulista
Olimme ihan tyytyväisiä, että maltoimme tilaustemme kanssa, sillä niin huikea oli alkupalalajitelma, että vatsojamme pidellen jatkoimme tilaten vain yhdet pää- ja jälkiruoka-annokset kolmeen nuppiin jaettavaksi. Eikä tarvinnut pettyä. Päivän annokset jatkoivat herkullisen reilun ruuan teemaa. 
2 x hevosta
Suklaata, mustaherukkaa ja vaniljaa

0 kommenttia:

Lähetä kommentti