Turusta Laruun muuttoni jälkeen oon etsiskellyt itselleni kantapaikkaa - eräänlaista Helsingin Kaskista. Nyt luulen vihdoin löytäneeni sellaisen. Juuressa on kaikki ainekset kohdillaan sekä ruuassa ja juomassa, että miljöössä ja palvelussa: raaka-aineet tulevat läheltä; maut ovat puhtaita; salissa on rento tunnelma ja ammattitaitoinen henkilökunta saa asiakkaat viihtymään - tai meistä äitin ja isän kanssa ainakin tuntui kuin olisimme syöneet omassa olohuoneessa.
Martinien äärellä päädyimme valitsemaan keittiön kuuden sapaksen eli suomalaisen tapaksen lajitelman, joka kustansi 13 €/hlö. Päätimme katsoa alkupalat ensin ja tilata mahdolliset pääruuat vasta vähän myöhemmin, sillä Itamaen sushibuffa oli ollut aiottua raskaampi lounas.
 |
| Keittiön tervehdys |
 |
| Maakellarin taimenta, piparjuurta ja kaalia |
 |
| Kehrättyä tuorejuustoa kyytönmaidosta, tilliä ja porkkanaa |
 |
| Kylmäsavuhaukea "soppa" |
 |
| Herkkusienimuffinssi, keltuaista ja kuttugoudaa |
 |
| Mustalla lautasella Hämeenkosken kyyttöä, puolukkaa ja "ruskea kastike" |
 |
| Suolalihaa hevosesta ja juttuja sipulista |
Olimme ihan tyytyväisiä, että maltoimme tilaustemme kanssa, sillä niin huikea oli alkupalalajitelma, että vatsojamme pidellen jatkoimme tilaten vain yhdet pää- ja jälkiruoka-annokset kolmeen nuppiin jaettavaksi. Eikä tarvinnut pettyä. Päivän annokset jatkoivat herkullisen reilun ruuan teemaa.
 |
| 2 x hevosta |
 |
| Suklaata, mustaherukkaa ja vaniljaa |
0 kommenttia:
Lähetä kommentti