Äitiltä olen oppinut rakkauden ruokaan. Yhdessä tykkäämme sekä kokeilla uutta, että loihtia hyväksi toteamiamme klassikoita. Torstai-illan menuun kuuluivat sauna ja sinisimpukat sekä viiniä. Paljon.
1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
merisuolaa
1-2 dl kuivaa valkoviiniä (Chardonnay)
1 kg sinisimpukoita
25-50 g voita
1-2 dl kermaa
Kuullota laakeassa kattilassa öljyssä silputtu sipuli ja murskatut valkosipulit. Mausta merisuolalla. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää pestyt simpukat ja keitä niin kauan, että kuoret aukeavat. Siirrä simpukat tarjoiluastiaan ja lisää kattilaan voita ja kermaa ja anna kiehahtaa kokoon. Sen jälkeen kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoile rapean maalaisleivän kanssa.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti