maanantai 28. joulukuuta 2015

Jouluaatto

Jokaisella perheellä on omat perinteensä viettää jouluaattoa. Kun osa kiiruhtaa kirkkoon heti aamusta, toiset kääntävät vällyissä kylkeä. Meillä on tavattu herätä rauhassa ja sitten kipaista vielä ruokakaupassa, koska jotain pientä on aina unohtunut ostaa. Ennen puoltapäivää kokoonnumme katsomaan Lumikon ja kellon lyödessä 12 käännämme ykköselle kuullaksemme joulurauhan julistuksen. Iltapäivän aikana paketoidaan viimeiset lahjat ja ennen saunaa piipahdamme haudoilla. Aikaisten löylyjen jälkeen viimeistelemme illan menun, puuteroimme nenämme ja pakkaudumme vanhempieni sekä ruokien kanssa autoon kohti siskoni taloa, joka onneksi sijaitsee vain 1,5 km päässä. Sielä syömme ja jaamme lahjat. 

Tänä jouluna olimme pitkästä aikaa pukitta, koska yksikään siskoni kolmesta lapsesta ei enää usko Korvatunturin herraan. Katraan keskimmäinen, Veeti, oli lupautunut jakamaan kuusen alle kootut lahjat - malttaa piti kuitenkin illallisen verran. Meillä joulupöytään katetaan kinkun, itsetehdyn sinapin ja laatikoiden lisäksi vihreää salaattia, rosollia, sienisalaattia, lohikakkua, graavia siikaa, lohirullia, munanpuolikkaita, punasipulihilloketta, hölskykurkkuja sekä mätiä, punasipulia ja smetanaa.
Jälkiruoaksi nautimme yleensä jouluiset pannacotat. Kinkun paiston aikana ehtii jokainen nälissään murehtia aattoillan menua, mutta vielä koskaan ei ole ruoka kesken loppunut.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttävät pöydän antimet. Mutta erityisesti nuo Pentikin Puolukka-astiat sopivat hyvin laatijoille. Taidanpa kokeilla ensi jouluna. Oikein hyvää uutta vuotta kaikille teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kyseinen Pentikin vuokamalli on kyllä tosi näpsäkkä laatikoita ajatellen ja niihin tehtyinä riittävät hyvin meidänkin poppoolle. :] Menestystä uuteen vuoteen myös teidän perheelle!

      Poista