torstai 10. maaliskuuta 2016

Gaijin - lounas, jolta voi odottaa enemmän

Lounas on ehdottomasti vakiintuneista ruoka-ajoista suosikkini. Nälkä on ehtinyt aamupäivän aikana hiipimään vatsaan ja ruokaa tekee aivan oikeasti mieli. Lounas on myös sosiaalinen tapahtuma enkä tiedä mitään parempaa, kuin lounastreffit hyvän ystävän kanssa, herkullisen ruuan äärelle. Keskustassa tähän tarkoitukseen olen todennut sopivan esim. Gaijinin.

En erityisesti arvosta Tomi Björckiä tai hänen ravintoloitaan. Mielestäni ne ovat kaikki ylihinnoiteltuja ja pilalle hypetettyjä. Olen piipahtanut illallisella kaikissa neljässä useamminkin kuin kerran, mutta ruoka ei ole koskaan onnistunut olemaan keskivertoa erikoisempaa. Yleensä lounaalta en kuitenkaan odota niin paljoa ja klo 12 aikoihin jopa Björck on onnistunut yllättämään minut positiivisesti. Etenkin Gaijinin 4 ruokalajin lounasmenu on enemmän kuin 37 euron hintansa väärti.

Näistä tunnelmista alkaa olemaan jo reilut kuukaudenpäivät, mutta Björckin menujen punainen lanka on yleensä aika sama. Gaijinissa se tarkoittaa alkuun dim sumeja kuten buneja, dumplingeja ja sashimeja; runsaampaa pääruokaa lihasta, kanasta tai kalasta ja juuri makeannälän taltuttavaa jälkiruokaa. Kaava on kaikkialla sama myös iltaisin, mutta silloin paikkojen kokonaisuudet eivät mielestäni lunasta +60 eurossa pyörivää arvoaan. On kuitenkin hatunnoston arvoista, että ravintola pystyy säilyttämään illallistasonsa myös lounasaikaan ja tarjoamaan asiakkailleen oikeasti tasokasta apetta - harmi, ettei laatu kuitenkaan riitä yllättämään enää myöhemmin vierailevaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti