Matka maakuntaan -kiertueen paikallismiljööksi oli Kauhajoella valikoitunut Hämes-Havunen - 1800-luvun alkupuolelta peräisin oleva, 80-luvun taitteessa restauroitu talonpoikaistalo. Kompleksi on vuokrattavissa sekä yksityiseen käyttöön, että erilaisten tapahtumien näyttämöksi. Pihapiirissä järjestetään vuosittain mm. Ruokamessut, jotka kokoavat yhteen elintarvikkeiden pientuottajia ja
käsillä tekijöitä ympäri Suomen.
Valinta ei olisi voinut olla sopivampi, sillä makujen, miljöön ja Sami Silenin suunnitteleman äänimaiseman yhdistelmä antoi illalle jopa aikamatkalta tuntuvan tunnelman. Menu oli kokonaisuutena hiottu rosoisia Etelä-Pohjanmaan makuja kunnioittaen. Mitään ei oltu yritetty taltuttaa vaan kiteyttää se, mitä iltaa isännöinyt ravintola pitää arvossaan: lähellä tuotettuja raaka-aineita ja niiden hyödyntämistä kaikilta osin, paikallisen kulttuurin näkymistä lautasella sekä uudenlaisia yhdistelmiä makeaa ja kirpeää, suolaista ja hapanta. Itselleni kaikki maistui kodilta - Pohojanmaalta parahimmillansa.
Keittiön tervehdys: Sydäntä ja Napuella marinoituja karpaloita |
Epakset = Etelä-Pohjanmaalaiset tapakset: Vuohenjuusto ja mansikkahilloke Karamellisoitu kieli Kylmäsavuhauki tartar Häränhäntäkroketti, pellavansiementä ja piparjuuricreme |
Possunposkea, häränrintaa ja havukastiketta |
Malja Niemen naisille, kippis! |
Maestro työssään. |
Piimäpannacotta, mustikkaa ja pellavaa |
Lakritsia ja tyrniä |
Minulla on ollut jo monta vuotta haaveissa piipahtaa Juurella, mutta kun on siellä juurilla, on aina kovasti ohjelmaa.
VastaaPoistaVähän sama vika. Kun harvoin käy, viikonloppu on aina liian lyhyt. Hävettää myöntää, etten ole itse päässyt käymään fyysisessä ravintolassa, kuin kerran - silloin, kun se oli juuri avannut ovensa keväällä 2012. Koskahan sitä saisi aikaiseksi järjestää uuden ekskursion täältä pk-seudulta?
Poista