sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Malta-vinkit pääsiäiseen

Aurinko, allas ja Aperol Spritz. Mitä muuta voi ihminen lomalta toivoa?
No hyvää ruokaa, tietysti!

Ja sitä me saimme.
Lensimme J:n kanssa viettämään pääsiäisen pyhät (ja vähän enemmänkin) keskelle Välimerta ja viisi yötä myöhemmin palasimme kotiin pastamahat pystyssä. Malta oli tarjonnut meille parastaan ja tässä mielestämme saaren top 5 - ei tosin järjestyksessä, koska näin eri tyyppisiä ravintoloita tuntuu mahdottomalta vertailla keskenään. Kuten aina reissatessamme, hyödynsimme TripAdvisorin lisäksi paikallisia (tai ainakin melkein) kontaktejamme ja saimme J:n Maltalla vaihdossa olleelta italialaiselta tutulta vinkkinä 3/5 tämän listan annista. Kyseisen kaverin makuun on voinut aina luottaa, emmekä siksi epäröineet yhtään suunnitella ruokailujamme hänen varaansa - eikä tarvinnut pettyä.

1. The Avenue, St. Julian's

Runsaspaikkaisessa Avenuessa hinta ja laatu kohtaavat paremmin kuin hyvin. Lista koostuu suurimmaksi osaksi italialaisista herkuista ja paikallisista viineistä, joita monia löytyy myös piccolopulloissa. Ihastuimme tähän ravintolaan niin paljon, että illastimme siellä peräti kahdesti.

2. Gululu, St. Julian's

Ravintolan idyllinen sijainti Spinola Bayn äärellä edustaa Maltaa parhaimmillaan. Aurinkoisella terassilla, kävelykadun reunalla, tuntee olevansa 10 000 ihmisen St. Juliansia paljon pienemmässä kalastajakylässä. Gululun paistaa iltaisin paikallisia pizzoja, fritoja, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla.

3. 1927, St. Julian's

Kotikutoinen perheravintola 1927 tarjoilee perinteistä maltalaista ruokaa Spinola Bayn poukamassa. Terassi lahdelle on aika vaatimaton, mutta ellei sisällä istuminen haittaa niin paikan rehdit annokset korvaavat kyllä auringon puutteen.

4.  Caviar & Bull, St. Julian's

Hotelli Corinthia St. George's Bayn yhteydessä sijaitsevasta ravintolasta on kerrassaan upeat näkymät Välimerelle. Se edustaa saaren tyylissä vähän finempaa suuntaa ja loppulaskukin oli sen mukainen. Olimme kuitenkin iloisia, että poikkesimme Caviar & Bulliin viimeisen iltamme kunniaksi - täydellinen Bellini ja hummeriannos kruunasivat ainakin minun lomani.

5. Guze Bistro, Valletta

Pikkuruinen bistro sijaitsee keskellä Vallettaa, kulmatalon kellarikerroksessa piilossa. Yritimme päästä sinne lounaalle, mutta totesimme, että paikka vaatii ehdottomasti pöytävarauksen - asiakaspaikkoja nimittäin oli ehkä parisenkymmentä. Sen mitä keittiöstä kannettavia annoksia ohimennen näin, sanoisin Guzen kuitenkin olevan ehdottomasti kokeilemisen arvoinen pääkaupungin tarjonnassa.
---
Hyvästä ruoasta huolimatta Malta ei onnistunut valloittamaan sydäntäni. Kuusi kokonaista päivää tuntui meille vähän liian pitkältä, vaikka vuokrasimme auton koko ajaksi. Vaikka säät suosivat, emme kumpikaan ole auringonpalvojia - jos ei jaksa viikkoa vain maata altaalla/rannalla, meidän mielestämme saarella ei ollut tarpeeksi nähtävää. Paikoin historiaa henkivä arkkitehtuuri, korkeat rosoiset rannat ja kirkas vesi olivat toki nautinto silmälle, mutten silti päässyt Maltan luonteesta ihan perille. Se tuntui olevan hämmentävä sekoitus elementtejä niin Italiasta, Pohjois-Afrikasta kuin Britanniastakin. Allekirjoittanut kuitenkin pitää ne mieluummin erillään ja virittäytyy tunnelmaan kuhunkin kohteeseen kuuluvalla tavalla.
Avenuen farfallessa riitti allekirjoittaneellakin syömistä

0 kommenttia:

Lähetä kommentti