torstai 7. tammikuuta 2016

Kuura lämmittää Leviä

Levin uusin tulokas, marraskuussa ovensa avannut Kuura, on piristävä lisä hiihtokeskuksen ruokapaikkojen joukkoon, sillä tunturinjuuren tarjonta on tuntunut jo pitkään aika yksitoikkoiselta. Vaikka poro on hyvää ja turisteja ajatellen eksoottista, vivahteet ranskalaisesta keittiöstä ovat tervetulleita myös pohjoiseen.

Olimme varanneet pöydän klo 20 alkavaan uudenvuoden illan kattaukseen ja hyvä niin - emme nimittäin olleet ainoat uuden ravintolan bonganneet. Kiireestä huolimatta kaikki tarjoilijat jaksoivat hymyillä. Myös keittiön taso säilyi hyvänä, vaikka sali hiljalleen täyttyikin lähes äärimmilleen.  Pojat eli isäni ja J söivät neljän ruokalajin uudenvuoden menun, kun me tytöt taas nautiskelimme aivan uskomattoman merenelävä tarjottimen. Sen päälle jaksoin juuri ja juuri ahtaa itseeni annoksen turskaa, joka sekin oli kaikkea muuta, kuin rasvakeittimessä uitettu roskakala, johon olen yleensä ravintoloissa tottunut. Hyvän ruoan kruunasi ihanan iloinen palvelu ja osuvat viinit. Kuurasti taisi ihan yhden illan perusteella tulla vakkarimme Levillä - legendaarisen Myllyn Äijän ja Saamen Kammin lisäksi tietysti.
Toast Skagen
Seafood platter
Tällä kertaa illalliskavalkadi rajoittuu vain alkuruokiin, sillä loput räpsimistäni ruokakuvista olivat aivan kamalia. Edes herkullisesti asetellusta lemon piesta en saanut säädyllistä otosta. Eikä tästä oikein voi syyttää viiniäkään, sillä toimin illan kuljettajana ja join vain lasillisen. Aina ei vain voi onnistua.
Jäi meille sentään kauniita muistikuvia. :]

0 kommenttia:

Lähetä kommentti