keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Raakapuuro

Uusi vuosi merkitsee monelle uutta elämää - terveellisempiä elämäntapoja; liikuntaa ja kevyempää ruokavaliota. Mä olen jo pitkään tykännyt nauttia aamupalaksi purkillisen raakapuuroa. Yöksi jääkaappiin tekeytymään jätetty taikinamainen seos on ainakin musta herkullinen startti päivään. Käyttämäni soijamaito ja banaani tekevät siitä aavistuksen makean, mutta tuoreilla marjoilla ja muilla hedelmillä puuroon saa kyllä raikkautta ja ruokaisuutta. Purkki sopii hyvin myös välipalana nautittavaksi.

Netistä löytyy monenlaisia variaatioita puurosta eikä raaka-aineilla ole oikeastaan niin väliä, mutta itse olen todennut ainakin seuraavan kombon toimivaksi. Ohje on hyvin simppeli ja sitä on helppo lähteä muokkaamaan omien mieltymysten mukaiseksi. Sekaan voi heittää vielä vaikka muita tuoreita marjoja, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä tai mausteita.
Raakapuuro ei tunne rajoja!

Raakapuuro à la Viivi

1 banaani
1 dl Elovena kaurahiutaleita & kauraleseitä
1,5 dl soijamaitoa
1 dl turkkilaista jogurttia
0,5 dl tuoreita mustikoita

Viipaloi banaani ja mittaa kaikki ainekset purkkiin tai pieneen kulhoon edellisenä iltana.
Anna puuron turvota jääkaapissa yön yli, sekoita ja nauti.





2 kommenttia:

  1. Oih miten herkullisen kuuloista! Raakapuurojen ystävänä tää menee pikimmiten kokeiluun :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Raakapuurot on ihan parhaita - oon ite tällä hetkellä koukuttunut omenapiirakan makuiseen. ;D Täytynee jakaa ohje jossain vaiheessa tääläkin.. Pohjan löysin kuitenkin Prinsessakeittiöstä.

      Poista