sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Streat Helsinki EATS

Päivä oli kylmä ja kaikkea muuta kuin keväinen, mutta meidän nälkää pilvet vain lisäsivät. Vaikka melkein jo päätin Suburbs-kiertueen perusteella jättää Eats-tapahtuman välistä, sunnuntain tyhjä agenda sai kuin saikin meidät lähtemään keskustaan - ja hyvä niin! Yli 60 katukeittiön kattaus oli huikea kokemus. Keli tosin verotti kävijöitä, mutta meitä se ei haitannut: jonottaa piti, mutta vain sopivasti ruokahalun keräämiseksi.

Mä starttasin vierailevalla tarjonnalla: berliiniläisen Fisch Artsin "Surf & Turf" burgerissa oli mehukkaan pihvin lisäksi marinoituja kuningasrapuja ja viskin savuista paistettua sipulia.
Lauantain hehkutuksia lukeneena J kavereineen halusi heti kärkeen käydä Akseli Herlevin tuhmilla burgereilla Naughty Brgr -truckissa, mutta joutuivat pettymään. Mausteet olivat kyllä kohdillaan ja etenkin rucola toi pirteän lisän sämpylöiden väliin, mutta suutuntuma pihvissä oli aika epämiellyttävä. En sitten tiedä onko J vain tosi vaativa street foodinsa suhteen vai yksinkertaisesti nirso, mutta hän ei ainakaan antaisi Helsingin burgerikuninkaan kruunua Herliville ja itse olen vähän samoilla linjoilla.
Kylmä ilma ja käsien palelu saivat meidät hieman poikkeamaan reitiltä: päätimme pistäytyä torikahveille ja belgialaisille vohveleille yhteen Kauppatorin lämmitetyistä teltoista. Kahvi lämmitti ja yllättävästi vohvelitkin olivat todella hyviä!
Jälkiruuan jälkkäriksi ajattelimme hakea cupcakesit Brklyn Bakerystä, mutta jonot sinne olivat niin turhauttavan pitkät ja sää kylmeni kylmenemistään, että sen sijaan päädyimmekin Texas BBQ:n teltalle ja nappasimme vielä ennen lähtöä gluteenittoman version pulled pork hot dogista eli hodarin ilman sämpylöitä. ;] Lihassa itsessään olisi voinut olla enemmän makua, sillä barbeque-kastiketta annosteltiin aika naftisti eikä jalopenojuustokastikekkaan oikein poltellut.
Mutta kyllä mä vain olen ylpeä Helsingistä: tänne on viime vuosina rantautunut herkullisia, houkuttelevia, huippuja ja upeasti organisoituja ruokatapahtumia, jotka vuodesta toiseen kehittyvät ja paranevat. Helsinki syö hyvin, maistuu hyvältä ja fiilistelee täysillä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti