Päivä oli kylmä ja kaikkea muuta kuin keväinen, mutta meidän nälkää pilvet vain lisäsivät. Vaikka melkein jo päätin Suburbs-kiertueen perusteella jättää Eats-tapahtuman välistä, sunnuntain tyhjä agenda sai kuin saikin meidät lähtemään keskustaan - ja hyvä niin! Yli 60 katukeittiön kattaus oli huikea kokemus. Keli tosin verotti kävijöitä, mutta meitä se ei haitannut: jonottaa piti, mutta vain sopivasti ruokahalun keräämiseksi.
Mä starttasin vierailevalla tarjonnalla: berliiniläisen Fisch Artsin "Surf & Turf" burgerissa oli mehukkaan pihvin lisäksi marinoituja kuningasrapuja ja viskin savuista paistettua sipulia.
Lauantain hehkutuksia lukeneena J kavereineen halusi heti kärkeen käydä Akseli Herlevin tuhmilla burgereilla Naughty Brgr -truckissa, mutta joutuivat pettymään. Mausteet olivat kyllä kohdillaan ja etenkin rucola toi pirteän lisän sämpylöiden väliin, mutta suutuntuma pihvissä oli aika epämiellyttävä. En sitten tiedä onko J vain tosi vaativa street foodinsa suhteen vai yksinkertaisesti nirso, mutta hän ei ainakaan antaisi Helsingin burgerikuninkaan kruunua Herliville ja itse olen vähän samoilla linjoilla.
Kylmä ilma ja käsien palelu saivat meidät hieman poikkeamaan reitiltä: päätimme pistäytyä torikahveille ja belgialaisille vohveleille yhteen Kauppatorin lämmitetyistä teltoista. Kahvi lämmitti ja yllättävästi vohvelitkin olivat todella hyviä!
Jälkiruuan jälkkäriksi ajattelimme hakea cupcakesit Brklyn Bakerystä, mutta jonot sinne olivat niin turhauttavan pitkät ja sää kylmeni kylmenemistään, että sen sijaan päädyimmekin Texas BBQ:n teltalle ja nappasimme vielä ennen lähtöä gluteenittoman version pulled pork hot dogista eli hodarin ilman sämpylöitä. ;] Lihassa itsessään olisi voinut olla enemmän makua, sillä barbeque-kastiketta annosteltiin aika naftisti eikä jalopenojuustokastikekkaan oikein poltellut.
Mutta kyllä mä vain olen ylpeä Helsingistä: tänne on viime vuosina rantautunut herkullisia, houkuttelevia, huippuja ja upeasti organisoituja ruokatapahtumia, jotka vuodesta toiseen kehittyvät ja paranevat. Helsinki syö hyvin, maistuu hyvältä ja fiilistelee täysillä!
sunnuntai 22. maaliskuuta 2015
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Etelä-Pohjanmaalta Turun kautta larulaistunut kulinaristi kirjoittelee aktiivisesta arjesta elämänsä miehen kanssa.
Pääosaa näyttelevät ruoka, matkat ja ruokamatkat. Sivurooleissa sisustus, atooppisen ihon hoito ja vajaa kolmikymppisen naisen ajatukset maailmasta.
TYKÄTYIMMÄT
ARKISTO
-
►
2017
(18)
- ► joulukuuta (3)
- ► marraskuuta (1)
- ► heinäkuuta (1)
- ► toukokuuta (2)
- ► huhtikuuta (1)
- ► maaliskuuta (4)
- ► helmikuuta (1)
- ► tammikuuta (3)
-
►
2016
(52)
- ► joulukuuta (3)
- ► marraskuuta (3)
- ► heinäkuuta (3)
- ► toukokuuta (4)
- ► huhtikuuta (7)
- ► maaliskuuta (6)
- ► helmikuuta (4)
- ► tammikuuta (7)
-
▼
2015
(67)
- ► joulukuuta (6)
- ► marraskuuta (1)
- ► heinäkuuta (7)
- ► toukokuuta (9)
- ► huhtikuuta (7)
-
▼
maaliskuuta
(12)
- Brunssilla Kalliossa: Ravintola Oiva
- Streat Helsinki EATS
- Turun paras lounas: Ludu
- Ellei jopa Helsingin paras salaattibaari: Ravintol...
- Sandron brunssi – at last!
- Streat Helsinki Suburbs
- Turun huippu: Ravintola Kaskis
- Kunnes kuolema meidät erottaa
- Kauhajoen helmi: Valkoinen Puu
- Yllättävä viikonloppu
- Illallinen Francis Underwoodin kanssa
- Raakasuklaa Workshop
- ► helmikuuta (3)
HAE
aamupala
autot
avioliitto
brunssi
cocktailit
Helsinki
ihonhoitovinkit
iltapala
Irlanti
Iso-Britannia
joulu
juhannus
Kaapelitehdas
kahvila
kaupunkiloma
kosmetiikka
koti
kuvina
lauantaibrunssi
Levi
lounas
Malta
matkatärpit
nähtävyydet
parisuhde
Portugali
raakakahvila
raakaruoka
sisustus
smoothie
sunnuntaibrunssi
Tampere
Taste of Helsinki
testissä
Teurastamo
Turku
vaihto
vappu
vappubrunssi
Venäjä
viinivinkki
välipala
0 kommenttia:
Lähetä kommentti