maanantai 30. maaliskuuta 2015

Brunssilla Kalliossa: Ravintola Oiva

Menneen viikon raportoimattomuus ei johtunut siitä, että olisin jo ehtinyt kyllästyä kirjoitteluun, vaan blogihiljaisuuteen johti 7 päivän detox-kuuri. Ei, en elänyt pelkällä vihersmoothiella, mutta melkein yhtä pahaan nälkäkiukkuun lihan, kanan ja kalan sekä vilja- ja maitotuotteiden pois jättäminen mut ajoi. Olo kyllä keveni kasvispitoisuudella ja about 2 kg turvotustakin tippui viikossa - parista retkahduksesta huolimatta (aprikoosi-couscous ja Tzatziki Sandron lounaalla to + kourallinen poppareita leffassa la)
Mutta ei musta todellakaan täyspäiväiseksi vegaaniksi olisi!

Toteutin kuurini Anna-lehdessä vuosi tai kaksi takaperin julkaistun detox-viikkomenun pohjalta. Pari reseptiä oli sellaisia, että saatan ottaa ne ihan arkikäyttöönkin: suht. hyviä, nopeita ja opiskelijabudjettiinkin sopivia. Mutta mahtui mukaan muutama täysin syömäkelvotonkin ateria. Niin innostunut testaaja en tässä kokeilussa kuitenkaan ollut, että olisin siitä täälä tehnyt tämän isompaa numeroa. Eli ei detoxeilusta sen enempää - ehkä kokeilen tätä tai jotain muuta konseptia vielä joskus uudelleen, ehkä en. Ravintola Oivan brunssia sen sijaan kokeilen ehdottomasti toistamisiin.

Kalliossa sijaitsevan Oivan sunnuntaibrunssi oli ytimeltään hyvin perinteinen, muttei kuitenkaan tavallinen aamupala - etenkin jälkiruokapöydän rocky roadit, marjainen brownie ja raikas juustokakku vivahteella sitruunaa pelastivat tarjoilun tylsyydeltä. Pääruokabuffasta sen sijaan löytyi valitettavasti muutama floppikin(-): palaneen makuiset juuresröstit sekä kuivan nihkeän salaattisekoituksen olisi voinut korvata jollain muulla ja mauttoman hummuksen lisäksi myös vetisen Tzatzikin jättää tarjoilematta. (+) Yliherkut itsetehdyt lihapullat ja sämpylät, paistiperunat ja juuri oikein maustettu munakokkeli jäivät silti päällimmäisinä mieleen ja niiden tähden palaan varmasti ja otan mukaan J:n sekä iPhonea paremman kameran.
Hinta: 20,90 €
Kattaukset sunnuntaisin klo 10, 12 ja 14.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti