lauantai 27. kesäkuuta 2015

Ask (me)

Ask oli jo pitkään roikkunut mun testattavien paikkojeni listalla - oikeastaan siitä lähtien, kun vuonna 2013 pääsin Taste of Helsingissä maistelemaan ravintolan annoksia. Afterwork illallinen torstaina sai mut vihdoin marssimaan Krunikkaan ja istuutumaan pieneen alle 30 paikkaiseen saliin: yksinkertaisesti nauttiakseni.

Ravintolasta oli soitettu mulle edellisiltana ja tiedusteltu aikeitamme syömisen suhteen. Aikaa oli annettu kolmisen tuntia ja se mahdollisti lyhyemmän neljän ruokalajin menun. Meinasimme ensin olla ystäväni kanssa tähän järjestelyyn vähän pettyneitä, mutta loppujen lopuksi väliruokineen ja viineineen lyhyestä illallisesta ei todellakaan jäänyt nälkä. Kotiutuminen hyvissä ajoin oli myös hyvä vaihtoehto arki-iltana. Pitempi menu olisi pitänyt sisälllään kaikkiaan kahdeksan ruokalajia, mikä todennäköisesti olisi venyttänyt syömisen parhaimmillaan puoleen yöhön. Short and sweet päti tälläkin kertaa.

Mulla ei ollut oikein minkäänlaisia ennakko-odotuksia Askia kohtaan ja ehkä senkin vuoksi jokainen pöytään kannettu lautasellinen tuntui maistuvan toinen toistaan paremmalta. Puhtaat raaka-aineet pääsivät enemmän kuin oikeuksiinsa ja myös trendikkäitä villiyrttejä oli pyritty käyttämään ihastuttavan laajasti. Viinipaketin viinit osuivat nekin hyvin nappiin lukuunottamatta jälkkärille meistä ihan liian makeaa valintaa. Erityismaininta menee älyttömän hyvälle sinihomejuustolle, jota valmistaa Ahlmanin säätiön suojeluksessa Ahlmanin ammattiopisto Tampereella. Tarjoilijan mukaan juustoa myydään kauppahallissa myös Helsingissä. Arvaatte varmasti, minne allekirjoittanut ensi viikolla töiden päälle piipahtaa.
Keittiön tervehdys
Perch & Greens
Asparagus & Butter
Lamb & Onion
Juusto
Spruce & Rhubarb

0 kommenttia:

Lähetä kommentti