sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

ToH-raportti 2015


Oij-oi, ihana viikonloppu takana! Tosin mun henkilökohtainen vuoden kohokohtani on nyt ohitse. 
Mutta onneksi tästä se kesä vasta alkaa.

Kesästä puheen ollen: mä en tiedä mitään Taste of Helsinkiä mahtavampaa. Musiikkifestarit on niin ei mun juttuni, mutta Kansalaistorin puistossa 4. kertaa järjestettävä ruokafestivaali on ollut mulle must heti Suomeen rantauduttuaan. Sen jälkeen oon saanut ToH-intoni tartutettua myös J:hin ja vanhempiini. 

Tänä vuonna olimme ensimmäistä kertaa American Expressin vieraslistalla ja nautimme kyllä VIP-teltasta ja sen palveluista täysillä. Muutenkin upea festarikokemus nousi ihan uusiin sfääreihin valmiiksi valittujen parhaiden palojen ja niihin natsaavien viinien, ruuhkattomien sohva-alueiden ja annoksia auliisti omasta puolesta noutavien juoksutyttöjen myötä. Kyllä kelpasi vinkutella! ;]

Sääkään ei olisi voinut sattua paremmaksi: saimme osamme auringosta pitkälle illalliskattauksen viimeisille tunneille asti ja ensimmäistä kertaa tänä kesänä ulkona tarkeni hihattomissa.
Yritin kyllä kovasti löytää Kaskiksen menua parempaa, mutta yksinkertaisesti Erikin annoksia voittanutta ei alueella ollut. Joudun siis vetämään (entiseen) kotiin päin valitessani viikonlopun suosikkiannostani: lohi suli suuhun, samoin teki possunkylki ja itsetehty valkosuklaa suorastaan räjäytti potin seuranaan La Spinetta Bricco Quaglian Moscato d'Astia. Omnomnom!
Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike
Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia
Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata
Turun lisäksi erityismaininnan saa myös Ragun menu. J ylisti karitsanniskaa omasta mielestään tapahtuman parhaaksi annokseksi ja jälkiruoassakin lakritsin ja fenkolin yhdistelmä oli yllättävän hyvä. Ragun tiskille riittikin jonoa koko viikonlopun ajan. Itse ravintolaan emme J kanssa ole vielä kumpikaan ehtineet poikkeamaan, mutta ToH:n perusteella varaamme kyllä pikimmiten afterwork-illallisen Ludviginkadulle. ;]
Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaolia ja paahdettua pecorinoa
Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa
Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajääteöä
Jälkiruoista meidän kaikkien ehdoton suosikkimme oli Tiramisu Emon tapaan eli omaleimaisesti tuutista tarjoiltu tuorejuustounelma. Emon versio oli makoisan kahvinen ja sopi hyvin päättämään lauantai-illan uskomattoman makumatkan. Katsokaa nyt, miten suloinenkin kyseinen annos oli:
Myös Emon rypsipossun ribsit ja chipottle olivat lihaisia ja meheviä, mutta hieman mauttomia. Soosimiehenä tunnettu J totesi heti, että kastikkeessa oli nuukailtu. Sen sijaan sekä Pastorin Casa Ceviche, että Mejilla eli tamarindilla glaseerattu vasikanposki kvinoasalaatilla olivat reilusti maustettuja ja allekirjoittaneen makuun vähän tulisiakin. 

Matti Jämsen pop-upin Toast Skagen tarjoiltiin ihanan rapealla leivällä raikkaiden kurkkujen kera. Miehen innovatiivinen kanankoipiannos ei meidän seurueemme naisväkeen kuitenkaan uponnut. J ja isäni pitivät siitä, mutta meistä äidin kanssa tuntui, että söimme lihan kaverina havupuun oksia. :D 

Viime hetkellä mukaan tulleen Patronan menu oli ihan positiivinen yllätys: ankankoipi "mole manchamanteles" loisti makumaailmallaan, mutta tiikerirapu "aquachile" oli jopa mulle aika korianterinen. Naudankielitacon kohdalla tuli ruokahalun rajat vastaan ja se jäi meiltä kokeilematta. Löytyisiköhän kyseinen ruokalaji Kampin listalta? Täytyy poiketa joku päivä tarkistamaan! ;]
Edessä on pitkä kesä ilman Taste of Helsingin kaltaisia tapahtumia. Harkitsin jo viime vuonna Flow-lipun hankintaa yksinomaan alueen kattavan ruokavalikoiman vuoksi. :D Se saattaisi tosin tulla halvemmaksi, kuin kiertää jokainen ToH:n ravintola. Siitä huolimatta taidan toteuttaa jälkimmäisen suunnitelman ja raivata kalenterista aikaa arjen luksukselle Helsingin makujen parissa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti