perjantai 5. kesäkuuta 2015

Must-see in Dublin: Vanha Jamesonin tislaamo

Perjantaiaamupäivästä suuntasimme tanakan Irish breakfastin jälkeen Jamesonin vanhalle tislaamolle. Olin yrittänyt buukata lippuja netistä, mutta palvelu tarjosi sitä mahdollisuutta vain min. 15 hengen ryhmille. Paikan päällä sain meille paikat klo 12.30 alkavalle kierrokselle ja näytti siltä, että hajapaikkoja löytyi vielä kaikkiin iltapäivän esittelyihin, jotka starttasivat puolen tunnin välein aamukymmenestä alkaen. Vajaan tunnin kestäneen opastuksen päätteeksi huomasimme kuitenkin, että loppupäivän kierrokset ainakin klo neljään asti olivat loppuun myytyjä. Tässäkään tapauksessa ei siis ollut varhaisesta aktivoitumisesta haittaa.

Olimme paikalla puolisen tuntia etukäteen ja jouduimme Guinness-tuopillisen verran odottamaan omaa vuoroamme, mutta auringon paisteessa se ei todellakaan haitannut. Kierros itsessään oli informatiivinen ja hyvin toteutettu, vaikka Aragornia muistuttava pitkätukkainen oppaamme olikin kyllätyneen rutinoitunut työhönsä. Myös aikuisten lipun 15 euron hinta oli musta huokea, kun siihen esittelyn lisäksi kuului kolmen viskin tasting ja kesäinen Jameson-drinkki. Vanhan tislaamon alue oli kokonaisuudessaankin todella viihtyisä ja tyylikkäästi kunnostettu.
Seinällä John Jameson vaimoineen
Luin netistä, että Guinnessin makasiini saattaa pahimmillaan olla todella ruuhkainen eikä välttämättä edes kaiken hehkutuksensa arvoinen - varsinkaan, jos on kokenutkin painimokävijä. Tämän infon perusteella päätimme olla menemättä, koska yhteensä meillä oli J:n kanssa sekä Heinekenin, että Carlsbergin tehtaat koettuna. Vanhan tehtaan ylihinnoitellun sky barin sijaan, joimme sen päivän fiilistely-Guinnessimme Temple Barissa. Reissun aikana ehdimme mustan tuopin osalta koluta aika myös O'Connell Streetin pubit. 

Jamesonin vanhasta tislaamosta mulla ei ole nähtävyytenä muuta kuin hyvää sanottavaa: kierros on kaikin puolin mielenkiintoinen, vaikkei olisikaan suuri viskin ystävä ja hintaan kuuluva drinkki maistuu myös ihan puhdasta Jamesonia yskivälle. Satuimme juomaan paikan päällä myös reissun parhaimmat Irish coffeet.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti