tiistai 30. kesäkuuta 2015

Viheriöltä ruokapöytään

Menneenä viikonloppuna suuntasin jälleen kotiin P-maalle ja osallistuin golfin alkeiskurssille.
Sunnuntaina suoritin green cardin. Vihdoin.

Haaveilin nuorempana, että pistävän golf-innostuksen siivillä lentäisin Englantiin jollekin fiinille klubille tiukkapeppuisen pron oppiin. Odotin yhtäkkistä iskua. Olin varma, että golfkärpänen puraisisi minua - mailaan koskemattakin. No, käytännössä siihen kuitenkin tarvittiin ihanan kannustava mailapelimies ja hänen golfaava perheensä. Viikko Englannissakin vaihtui 6 tuntiin Kauhajoen Botnia Golfissa.

Urheilija tarvitsee ravitsevaa ruokaa. Vietimme äitin kanssa lauantaina tyttöjen iltaa, kun isä oli Pärnussa kisaamassa ja illan menu oli taas ihan meidän näköinen: herkullinen. Ravitsevasta en tiedä.

Aloitimme maa-artisokkakeitolla. Maa-artisokassa on musta jo itsessään niin upea maku, etten halua sotkea sitä esim. perunalla. Yksinkertaisuus on hienostuneisuutta. Mun mielestäni yksinkertaisin ja samalla parhain maa-artisokkakeiton resepti löytyy suolaa ja hunajaa -blogista.

Pääruoan lisukkeet koostuivat hyviksi todetuista komponenteista: päätimme tehdä uudelleen juhannuksena kokeiltuja Pommes Annoja. Kalan kaveriksi valitsimme raikkaan avokado-tomaattisalsan. Lohirullat mätikastikkeella eivät tosin olisi tarvinneet seurakseen mitään muuta. Niin hyviä ne olivat.
Lohirullat (4 annosta)

n. 600 g lohifileetä (leveää osaa)
1 ps (180 g) katkarapuja
1/2 tl suolaa
1 tl roseepippuria
1/d dl tillisilppua
mustapippuria
cocktailtikkuja

Sulata katkaravut kohmeisiksi, kuivaa ja silppua pieneksi. Nypi kalasta ruodot ja poista nahka. Tee ohentavat viillot fileen keskiruodon kohdalta molempiin suuntiin ulkoreunaa kohden, jolloin filee aukeaa kuin kirjan kannet suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Ohennusviipaleet jäävät siis ulkoreunoista kiinni, joten varo leikkaamasta liian pitkiä tai syviä viiltoja.
Ripottele kalalevylle katkaravut, suolaa, hienonnettuja roseepippureita ja tilliä. Kääri filee rullalle. Kiinnitä rulla cocktailtikuilla tasaisin välein. Viipaloi fileerulla. Kypsennä rullia leivinpaperilla pellillä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoia lohi-katkarapurullat mätikastikkeen kanssa.

Mätikastike

1 tlk kermaviiliä
100 g kirjolohenmätiä
2 tl Dijonia
1 tl hunajaa
mustapippuria
tillisilppu

Sekoita kermaviilin joukkoon mäti, rouhittu mustapippuri, tilli, sinappi ja hunaja.
---
Mitä jälkiruokaan tuli, laiskistuimme hieman ja päädyimme iltapäivästä poikkeamaan Valkoiseen Puuhun. Sieltä illan menun kruunuksi tarttui mukaan Brita-kakkupala ja siivu pekaanipähkinäpiirakkaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti